Akiane Kramarik

Hon är idag 18 år gammal, född 9 juli 1994, men har länge förundrat miljontals människor med sina tavlor och sin lyrik. Hon målar fyra timmar om dagen, talar fyra språk, inklusive teckenspråk, skriver dikter och komponerar musik.
Hennes namn är Akiane och betyder ocean på ryska. Hon är av lettisk härkomst men föddes i USA. Hennes mamma var ateist och pappan var katolik, men gick aldrig i kyrkan. Man pratade aldrig om Gud i hemmet, men en dag när Akiane bara var fyra år gammal kom hon till sin mamma och berättade att hon "träffat Gud".



Akiane hade haft en vision av himlen och sett Jesus. Hon beskrev himlen i detalj och vad Gud sagt till henne. Akiane fortsatte att ha visioner som hon berättade för sin familj.

Akiane berättade att "Gud lär mig att måla" och började rita redan som fyraåring. Vid sex års ålder började hon måla. Inspirationen till målningarna kommer från hennes drömmar och visioner. Akiane vill förmedla hopp genom sina tavlor. Målet för varje tavla är att den ska inspirera betraktaren och samtidigt vara en gåva till Gud.
– Jag vill att min konst ska dra människors uppmärksamhet mot Gud. Och jag vill att min lyrik ska göra att deras uppmärksamhet blir kvar där, säger Akiane.

Fem eller sex dagar i veckan går Akiane upp vid fyratiden på morgonen och målar i sin ensamhet när det är alldeles tyst, vilket det inte är några timmar senare när hennes tre bröder vaknat. Hon målar ungefär 4-5 timmar om dagen.  På ett år hinner Akiane göra 8-20 målningar.

En del som ser tavlorna som Akiane målat är skeptiska till att hon verkligen gjort dem själv. Därför har familjen filmat när Akiane målar en tavla från början till slut. Även stora TV-bolag som gjort reportage om "underbarnet" Akiane har filmat i timmar när hon målat. Hon tycker det är mest inspirerande att sitta i sin ensamhet och måla men förstår samtidigt att de vill filma.


Fridfursten

En av Akianes mest kända målningar är Fridsfursten. Under en längre tid ville hon göra en målning av Jesus och hade en bild av honom i sitt inre – så som hon sett honom i visionerna.
Det tog henne 40 timmar att måla tavlan Fridsfursten och under tiden tappade hon fyra tänder, minns hon.
Rapporter har kommit från många delar av världen, från människor som sett Jesus i visioner eller drömmar, att det var så han såg ut.



Trots att hon i mångas ögon är ett "underbarn" och har varit med om visioner som få är hon ändå en ganska vanlig glad tjej, som tycker om att spela piano, spela schack, läsa och hjälpa andra människor.
Akiane har kommit ut med en fascinerande bok som innehåller berättelsen om hennes liv, många färgbilder av hennes vackra målningar och även lyrik som hon skrivit.



För mer information besök:
www.akianeart.com

Om

Min profilbild

Marie

Jag är en av alla unika som efter en skitsjukdom nu bygger upp min raserade tillvaro.. Välkommen att kika in i min vardag..




RSS 2.0