Naturens Apotek

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Jag jobbar, sköter stallsysslorna och plockar lite med allt möjligt. Spirres skadade ben har inte blivit bättre. Även i natt stod han med kylande bandage och för stunden går svullnaden ner för att sedan öka under dagen. Han är fortfarande varm så inflammationen har inte gett vika.

Min egen värk vill inte heller mildras så just nu käkar jag Naproxen som bl.a är inflammationsdämpande.
Tidigare har jag hört talas om djävulsklo och nu har jag tagit reda på mer samt beställt hem.

"Försök i Europa har visat att djävulsklo har liknande egenskaper som kortison och smärtlindrande medikament som till exempel fenylbutazon. Fördelen med djävulsklo är att biverkningarna är närmast försumbara. Örten kan vara lite stressande på magslemhinnan i ytterlighetsfall. Annars kan den lindra matsmältningsbesvär. Djävulsklo kan mycket väl prövas vid alla typer av smärtor i muskler och leder."

 

Ett mirakelmedel för både mig och pållarna?? Tja, med lite tur så. Återkommer i frågan när jag ätit nån vecka.

 

När jag hade sidan med djävulsklo öppen så passade jag på att beställa lite annat smått o gott också. Jag har tidigare varit på jakt efter Sennablad men gav upp när jag fick veta att detta har förbjudits genom EU. Döm om min förvåning när jag såg att detta var precis vad som fanns där, så det blir med spänning jag brygger min första kopp. Till Nicci beställde jag gurkmeja eftersom hon tidigare fått god lindring i sin artros av det.

 

Ja, det var lite om våra krämpor.. nu till nåt annat..

 

Tog en prommis runt vår hemska tomt igår eftermiddag. Det är så vansinnigt tråkigt att större delen av vår mark består av snårig sly i en brant slänt. Det finns inte så mycket man kan göra åt eländet heller eftersom det krävs åtskilliga massor med fyll för att kunna nyttja marken. Nu funderar jag på att kravla ner där i branten och försöka röja undan så att det i alla fall inte ser så ovårdat och vildvuxet ut.








Fann både det ena o det andra i vår slänt..

 

Puss


Om

Min profilbild

Marie

Jag är en av alla unika som efter en skitsjukdom nu bygger upp min raserade tillvaro.. Välkommen att kika in i min vardag..




RSS 2.0